Googlede Ara Habbo Hotel

2 Ekim 2007 Facebook'ta Paylaş

Habbo Hotel, Türkiye‘de pek de duyulmasa da dünyada en fazla oynanılan online oyunlardan biri.

Habbo, hem chat, hem de bir online oyun servisi. Her ikisi, birbirine adapte edilmiş. Oyundaki temel nesne, Habbo furniture. Yani otel mobilyaları. Oyuncular, bunlara furni diyor ve parayla veya değişik yarışmalarla bunları kazanabiliyorlar.


Oyunun grafikleri, 2d ile 3d arasında bir yere sahip olan 2,5d olarak ifade ediliyor.
Yalnızca birkaç metrekarelik bir otel odası olarak başlayan oyun, şu anda 4,5 milyon kullanıcısıyla dev bir otele dönüşmüş durumda.



Habbo Hotel, küçük bir Fin firması tarafoından kurulmuş. Ancak bir süre sonra, özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa’da toplam 6,5 milyon online kullanıcıya ulaşmış. Bu rakam 4,5 milyon kullanıcıya sahip WOW‘dan daha yüksek.


Oyunun Amacı


Oyun, 2000 yılında bir Finli rock grubunu tanıtmak için yapılmış. Ancak, özellikle bir çok ülke dışı kullanıcının bu küçük oyunu oynamasıyla, yapımcılar işi büyütmeye karar verirler. Önce oteli biraz daha büyütüp, adını Hotel Goldfish yaparlar. Daha sonra da, oyunun adı Habbo Hotel olur.



Firma, geçen sene oyundan 77 milyon dolarlık bir gelir kazanmış. Firmanın çalışan sayısı ise, yalnızca 300. Bugün, toplam 30 farklı ülkede sitesi bulunan Habbo Hotel‘in yapımcı firması Sulake Corporation.


Habbo Hotel başlıklı yazı defa okundu